testimonials

Deel jouw ervaring op mijn website

Mind full? Tijd voor

Gedeeld door Kris

Ongeveer jaar geleden vatte ik de cursus "Mindful Assertief" aan... Om kort samen te vatten: "het" ging, voor de start van de cursus, allemaal niet zoals het hoorde, zonder echt te kunnen benoemen waar de oorzaak zat. Het leek alsof ik vast zat in een rat-race, zonder grip op de situatie... combinatie werk/privé die uit balans raakte, en gevolgen hiervan in beide richtingen voelbaar werden. Met een dubbel gevoel, ietwat sceptisch en tegelijk vastberaden uit die negatieve vicieuse cirkel geraken, stelde ik me open voor wat nadien dé juiste zet zo zijn...

Enerzijds hielp de (zelf)reflectie (en bijhorende technieken) die Riet inbouwt in haar training om geregeld stil te staan bij het woelwater van emoties die speelden, die te benoemen en te accepteren. Benoemen & accepteren is inderdaad dé sleutel om op het punt te komen waar je kan beginnen werken om tot een oplossing te komen.
Anderzijds geeft Riet ook een duidelijk theoretisch kader, dat niet alleen uitlegt waarom brein & emoties soms een loopje met ons nemen, maar ook een kapstok biedt voor gerichte zelfreflectie.
Last but not least zijn ook de gebruikte "self care" technieken (visualisaties, ademhalingstechnieken, etc.) ideale manieren om, op welk gestresst moment dan ook, even een stapje achteruit te zetten terug tot jezelf tekomen.

Zeven woensdagse trainingsavonden (en een drietal avonden om haar boek door te lezen) later, kon ik met mijn hand op het hart zeggen véél sterker en beter in mijn schoenen te staan.

Een jaar na datum kan ik met héél veel dankbaarheid terugkijken... Bij een moeilijk moment, in een stresserende situatie, of na een hels drukke (werk)dag wéét ik dat ik -mits toepassen van de "juiste" tips & tricks- heel snel even kan "resetten". Brengt steeds weer de "innerlijke rust" terug, en helpt om zekerder/sterker in de schoenen te staan...Beste Riet,
Uit de grond van mijn hart: bedankt, thanks, merci, danke, gracias, grazie...
Jouw aangename en rustgevende stem weerklinkt regelmatig nog wel eens, bij het beluisteren van de oefeningen... Hierdoor telkens weer die innerlijke rust terugvinden is fenomenaal.

keerpunt

Gedeeld door Hilde Miserez

Ik begon 7 weken geleden aan de cursus mindfull assertief met grote verwachtingen. Voordien liet ik mij voortdurend leiden door iedereen, behalve door mezelf. Riet, jij maakte mij bewust van mijn eigen IK. Wat wil ik, en vooral wie ben ik en wie ik wil zijn. Ik ben een gevoelspersoon, die handelt en denkt vanuit het hart en jij, Riet, liet mij ontdekken dat daar niets verkeerd mee is. Terwijl ik vroeger dit altijd als een negatieve eigenschap vond van mezelf. Ik kan zeggen dat deze cursus er heeft voor gezorgd dat ik bewuster ben gaan leven met meer zelfvertrouwen. De tools die je mij hebt aangeleerd om er te kunnen staan bij moeilijke momenten, als je voelt je evenwicht te verliezen. Ik moet nog een lange weg afleggen maar ik beschouw dit voor mezelf als een keerpunt in mijn leven, waar ik jou oneindig dankbaar voor ben. Dit heeft niet alleen een impact op mezelf maar ook op mijn gezin. Een échte verrijking! Oprecht dankjewel, Riet!

Mindfulness: “Het hart is de koning en het verstand is de raadsheer van de koning.”

Gedeeld door Sara

De cursussen gegeven door Riet Indigne zijn een pure verrijking voor geest en lichaam.

Riet is een sprankelende, inspirerende persoonlijkheid met een groot hart voor mens en dier.
Deze dame geeft heel veel interessante tips en tricks. Men krijgt door deze lessen een duidelijk beeld van wat Mf en Mf assertief is en hoe men het kan toepassen in het dagelijks leven.
Deze materie is voor Riet duidelijk een passie. De lessen worden gegeven met een enorme kennis van zaken, niet alleen academische kennis maar ook kennis verworven door levenservaring. Ze is dus als het ware ook ervaringsdeskundige, waardoor ze in staat is de materie nog overtuigender over te brengen aan de cursisten.

De sprankelende, warme, motiverende manier van lesgeven maakt deze lessen zeer aangenaam en makelijk te begrijpen. Deze cursussen zijn echt een aanrader voor iedereen.

Mindfulness : een verrijking voor lichaam en geest

Gedeeld door Dietrich

Acht weken geleden ben ik met de cursus mindfulness gestart. Ik had een zeer negatief zelfbeeld, burn-out, piekerde enorm, had nachtmerries, zat constant met de bedenkingen wat anderen over me dachten, had al maandenlange schouderpijn, ...Ik moest maw "iets doen"!

Ik merkte dat ik vooral bezig was met het verleden en met wat de toekomst zou brengen en vergat eigenlijk in het NU te leven.

Ook al wist ik dat alles wetenschappelijk onderlegd was, toch stond ik hier argwanend tegenover. Ik besloot mij open te stellen voor de cursus mindfulness en er volledig voor te gaan.
Les na les merkte ik dat ik vorderingen maakte. Ik ontdekte gevoelens en gewaarwordingen die ik voorheen nooit had gehad of had verdrongen. Ik ontdekte technieken om rustiger te blijven en mijn stresspijnen aan de schouder verdwenen langzamerhand.
Mijn directe omgeving merkte al na enkele weken, een beduidend verschil. Ik werd positiever, goedgezind en ik kon alles beter een plaats geven. Dit alles door te luisteren naar men lichaam.
Ook de ervaringen die men in de groep met anderen wisselt , zijn leerrijk en werken helend.

Mindfulness is ondertussen een deel van men leven geworden en ik kan iedereen aanraden deze cursus te volgen.
Het is een ware verrijking voor lichaam en geest.

Nogmaals bedankt aan Riet voor die fantastische 8 weken

Dietrich

Deel hier jouw ervaring
 

12345678

AGENDA

Inschrijven kan telefonisch, via e-mail of via de agenda op de website

overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Meer informatie   Akkoord